Θανάσης Ζεμπίλης: Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει κυβερνητική σταθερότητα (video).

Written by on 24 Ιανουαρίου 2020

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον νέο εκλογικό νόμο, που ψηφίζεται σήμερα το απόγευμα, ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι η χώρα έχει ανάγκη ένα εκλογικό σύστημα που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, ενώ παράλληλα καυτηρίασε τη «υποκριτική» στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της απλής αναλογικής.

Ο κ. Ζεμπίλης σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση ενισχυμένου αναλογικού συστήματος, που οδηγούσε σε κυβερνήσεις άνετης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, εξασφαλίζοντας σταθερότητα και συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό και την ισχυροποίηση της χώρας.  Από την άλλη, παραδείγματα χωρών με αντίστοιχη παράδοση έχουν δείξει ότι  με την απλή αναλογική ελλοχεύει ο  κίνδυνος ακυβερνησίας, διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων και ανόδου ακραίων πολιτικών σχηματισμών.  Αυτά τα αποτελέσματα λοιπόν θα μπορούσαν να αποβούν ολέθρια για την χώρα μας την δεδομένη κρίσιμη χρονική περίοδο, με την ευρύτερη γεωπολιτική αστάθεια και τους αυξανόμενους εθνικούς κινδύνους.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ αν και υπέρμαχος της απλής αναλογικής, όταν ήταν στην κυβέρνηση δεν συνέβαλε στην διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας διαλόγου και εθνικής συνεννόησης, ούτε σε αυτήν των συνεργασιών με ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά και επί τη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Αντίθετα, δείχνοντας τοξική εμπάθεια και οπαδική συμπεριφορά, καλλιέργησε διχαστικές και εμφυλιοπολεμικές λογικές. Επίσης, η συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ, έναν παράταιρο εταίρο, χωρίς καμία ιδεολογική συγγένεια, δυσφήμησε και διέσυρε την πεμπτουσία της απλής αναλογικής, που είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας. Οπότε το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν η δημιουργία και η στήριξη ενός εκλογικού νόμου που τον πίστευε, αλλά το να ανακόψει την πορεία της ΝΔ προς την εξουσία.

Κλείνοντας, ο κ.Ζεμπίλης  προέβλεψε ότι στις εκλογές του 2023 η ετυμηγορία του Ελληνικού λαού θα είναι πολύ βαριά, για όσους εξύφαναν σχέδια αναταραχής και ακυβερνησίας, ενώ παράλληλα θα δώσει και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να συνεχίσει την προσπάθεια αναγέννησης και επανεκκίνησης της χώρας.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background