Θανάσης Ζεμπίλης στη Βουλή, για ΑΠΕ σε Κάρυστο: Η ανάπτυξη πρέπει να είναι και βιώσιμη και ισόρροπη.

Written by on 29 Νοεμβρίου 2019

Θανάσης Ζεμπίλης στη Βουλή, για ΑΠΕ σε Κάρυστο: Η ανάπτυξη πρέπει να είναι και βιώσιμη και ισόρροπη.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, σηματοδοτούμε την στροφή προς τις ΑΠΕ και επομένως στον περιορισμό των συμβατικών ορυκτών καυσίμων. Σε αυτό συντελεί αναμφίβολα και η παγκόσμια κλιματική αλλαγή, που αποτελεί μια άμεση απειλή για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Την δεδομένη στιγμή η ώριμη λύση για μια «καθαρή πηγή» ενέργειας είναι η Αιολική ενέργεια, μέσω των ανεμογεννητριών. Τα Αιολικά πάρκα αναπτύσσονται ραγδαία και στη χώρα μας, προσφέροντας πολλά περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς δεν εκλύουν στην ατμόσφαιρα αέρια και ρύπους που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Παράλληλα, οι ΑΠΕ μπορούν να αποτελέσουν πνεύμονα αναζωογόνησης για περιοχές οικονομικά υποβαθμισμένες, με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και με τα ανταλλακτικά οφέλη που παρέχουν στις τοπικές κοινωνίες. Οι τελευταίες διατηρούν ίσως, ορισμένες ανησυχίες για αρνητικές επιπτώσεις των ανεμογεννητριών στο φυσικό περιβάλλον, Ιδιαίτερα, όταν δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε τόπου και δεν υπάρχει αρμονική ενσωμάτωση τους στο φυσικό τοπίο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης τοποθετήθηκε πρόσφατα και στην Επιτροπή Περιφερειών, κατά την συζήτηση για τις έξυπνες εφαρμογές στο αστικό και φυσικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα πρέπει να μην υπάρχει άναρχη και ανοργάνωτη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, αλλά να εναρμονίζονται με τα φυσικά, οικιστικά και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά μιας περιοχής. Μάλιστα χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Καρύστου, η οποία είναι μια περιοχή με πολλά φυσικά κάλλη, άλλα και με πολύ μεγάλη ανάπτυξη στον τομέα της αιολικής ενέργειας, μια ανάπτυξη όμως, που για να είναι ευεργετική, θα πρέπει να τηρεί τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν. Γιατί, το αιτούμενο είναι η βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background