Θανάσης Ζεμπίλης για Κορονοϊό: Άμεσα θα υπάρξει πρόβλεψη για εργασιακά μέτρα, ειδικά για την διευκόλυνση στην παροχή αδειών για τους γονείς

Written by on 12 Μαρτίου 2020

Ο Θανάσης Ζεμπίλης βουλευτής νομού Ευβοίας εμφανίστηκε σήμερα στο Kontra Channel και μίλησε για το θέματα του μεταναστευτικού και του κορονοϊού.

Στα άμεσα μέτρα και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό και το μεταναστευτικό, τα δύο καίρια ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα, αναφέρθηκε ο Θανάσης Ζεμπίλης, προσκεκλημένος του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel. Παράλληλα, σχετικά με το μεταναστευτικό, στηλίτευσε την στάση του Ερντογάν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει περιέλθει σε δεινή θέση και αντιμετωπίζει την διεθνή κατακραυγή.

Αρχικά, ο κ. Ζεμπίλης αναγνώρισε ότι απέναντι στην απειλή του κορωνοϊού, που είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα με ταχεία εξάπλωση, η ελληνική πολιτεία έχει αντιτάξει μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση, χωρίς ίχνος αβελτηρίας. Στο πλαίσιο αυτό, εφαρμόστηκε άμεσα ένα πλέγμα μέτρων, όπως το κλείσιμο των σχολείων, των πανεπιστημίων και των φροντιστηρίων, με σκοπό να μπει φραγμός στην εξάπλωση του ιού, ενώ άμεσα θα υπάρξει πρόβλεψη για εργασιακά μέτρα, ειδικά για την διευκόλυνση στην παροχή αδειών για τους γονείς. Εκτός αυτού, πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του συστήματος υγείας, που κατά τα μνημονιακά χρόνια δέχθηκε ισχυρό πλήγμα, με την πρόσληψη προσωπικού και την οικονομική ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Όσον αφορά το εξίσου σημαντικό θέμα του μεταναστευτικού και την τεταμένη κατάσταση στα σύνορα στον Έβρο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης έχει αναδείξει σε διεθνές επίπεδο το μέγεθος του προβλήματος, καθώς και την ανεύθυνη και εμπρηστική στάση του Ερντογάν. Η συγκεκριμένη στάση του Τούρκου προέδρου, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στον μεγαλοϊδεατισμό του, τον έχει οδηγήσει σε δεινή θέση και σε πολιτική απομόνωση, γεγονός που αποδεικνύεται από την ξεκάθαρη θέση τόσο της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και της Αμερικής και της Ρωσίας. Όλη η διεθνής κοινότητα αποδοκιμάζει την τουρκική πολιτική, που χρησιμοποιεί ανερυθρίαστα κατατρεγμένους και δυστυχισμένους ανθρώπους ως πολιορκητικό κριό για τα σύνορα της Ευρώπης.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background