Συνεργασία του Θανάση Ζεμπίλη με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας Αγγελική Σίμωσι και παρουσία του βουλευτή Εύβοιας σε εκδήλωση στο αρχαίο θέατρο Ερέτριας.

Written by on 16 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

Την Παρασκευή (13/9) ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης επισκέφθηκε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας και είχε εποικοδομητική συνεργασία  με την προϊσταμένη κ. Αγγελική Σίμωσι και με αρχαιολόγους της υπηρεσίας. Ο κ. Ζεμπίλης ενημερώθηκε για την πορεία των ανασκαφικών εργασιών σε αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και για την εξέλιξη και τον προγραμματισμό των έργων αποκατάστασης και επανάχρησης σημαντικών μνημείων του νομού. Ακολούθως, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από αρχαιολόγους της Εφορείας, μετέβη στην ανασκαφή που εξελίσσεται στο χώρο του νέου νοσοκομείου, καθώς και σε συνεχιζόμενα έργα αναστηλώσεων. Δήλωσε μάλιστα ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών(Β΄φάση)στο νέο μουσείο της Αρεθούσας, η αποκατάσταση της οποίας συνδέθηκε με την θητεία του στην δημοτική αρχή της Χαλκίδας. Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο (14/9), ο Θανασης Ζεμπίλης παραβρέθηκε, προσκεκλημένος, σε εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της Ερέτριας, όπου παρουσιάστηκε η μελέτη της αποκατάστασης και επαναλειτουργίας του αρχαίου θεάτρου. 

Σκοπός του κ. Ζεμπίλη είναι, στα πλαίσια της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, να αναδείξει ζητήματα σχετικά με την προστασία και την διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Ιδιαίτερα μάλιστα ως προς το νομό, τα έργα πολιτισμού, ως προστιθέμενη αξία, θα χτίσουν στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και θα αναδείξουν την Εύβοια ως ένα ξεχωριστό τουριστικό – πολιτιστικό προορισμό.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background