Συνάντηση του βουλευτή Σπύρου Πνευματικού και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Τουρισμού

Written by on 30 Αυγούστου 2019

 

Για την ανάγκη ενίσχυσης της τουριστικής προβολής της Εύβοιας, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου, καθώς και για τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του νομού συζήτησαν ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Πνευματικός με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας κ. Μιλτιάδης Χέλμης, καθώς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Πνευματικού, Νίκος Φατούσης.

Ο κ. Χέλμης μετέφερε στον κ. Υπουργό τη ζημιά που έχουν υποστεί οι ξενοδόχοι και εν γένει οι τουριστικές επιχειρήσεις της Εύβοιας, δεδομένου ότι η πυρκαγιά συνέβη κατά τη διάρκεια της πιο υψηλής σε ζήτηση περιόδου στα μέσα Αυγούστου, οδηγώντας σε μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων, και τόνισε την ανάγκη να αναστραφεί η κατάσταση ώστε να μη χαθεί η επόμενη τουριστική σεζόν.

Μαζί με τον κ. Πνευματικό, κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις προς τον κ. Υπουργό, όπως η μεγαλύτερη προβολή της Εύβοιας ως τουριστικού προορισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργείου και του ΕΟΤ, η εύρεση χρηματοδότησης για την παραγωγή διαφημιστικού οπτικοακουστικού υλικού αλλά και η συνεργασία με τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό για την οργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (Fam Trips) για ταξιδιωτικούς πράκτορες ξένων χωρών. Ο κ. Υπουργός και ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκαν ότι θα εξετάσουν τις προτάσεις αυτές σε συνεργασία και με τη νέα διοίκηση του ΕΟΤ.

Ο κ. Πνευματικός μίλησε ακόμα και για τις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτει η Εύβοια να καταστεί τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δίνοντας έμφαση στις θεματικές μορφές τουρισμού (ποδηλατικός τουρισμός, θρησκευτικός, ρεγκάτα, silver tourism για ανθρώπους στη μέση ηλικία) που μπορούν να προσελκύσουν τουρίστες υψηλότερου εισοδήματος, αυξάνοντας την τουριστική δαπάνη. Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Πνευματικό ότι το Υπουργείο θα στηρίξει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση που θα αναληφθούν σε τοπικό επίπεδο.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας τουριστικών μαρίνων για σκάφη αναψυχής στην Εύβοια αλλά και υδατοδρομίων και ο Υπουργός τον ενημέρωσε ότι επίκειται νομοθετική πρωτοβουλία για την απλοποίηση των διαδικασιών χωροθέτησης.

Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα του Πεζονησίου της Ερέτριας, που παραμένει ανεκμετάλλευτο εδώ και χρόνια, και συμφωνήθηκε να οριστεί νεότερη συνάντηση με τη συμμετοχή και των δημοτικών αρχών της Ερέτριας για να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

 


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background