Συνάντηση του Θανάση Ζεμπίλη με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή. Κύριο θέμα της συζήτησης τα βασικά έργα υποδομών της Εύβοιας.

Written by on 13 Σεπτεμβρίου 2019

Συναντήθηκαν χθες(12/9) το απόγευμα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με τον βουλευτή Εύβοιας κ. Θανάση Ζεμπίλη. Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε στα σημαντικά οδικά έργα του νομού και κατά προτεραιότητα ανάλογα με τον βαθμό ωριμότητας στις παρακάμψεις της  Χαλκίδας, του Βασιλικού και της Αμαρύνθου, ενώ στην συνέχεια έθεσε το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου του φράγματος Σέττας-Μανικίων, το οποίο θα συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας που ταλανίζει την ευρύτερη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, για τις παρακάμψεις Χαλκίδας, Βασιλικού και Αμαρύνθου τόνισε ότι είναι έργα ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του νομού και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της κεντρικής Εύβοιας. Παράλληλα,  το ώριμο προς δημοπράτηση έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας μπορεί να χρηματοδοτηθεί άμεσα είτε από αναπτυξιακά ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ως συνδετήριος οδικός άξονας της ΠΑΘΕ που θωρακίζει την οδική ασφάλεια των χρηστών της.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την υλοποίηση των μεγάλων έργων της Εύβοιας. Είναι όμως πεπεισμένος ότι για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός δεν αρκούν μεμονωμένες και προσωπικές παρεμβάσεις, αλλά ότι θα πρέπει να συμπτυχθεί ένα ενιαίο μέτωπο  διεκδίκησης, ικανό να  βγάλει την Εύβοια από την απομόνωση. Άλλωστε αυτή ήταν και η συνεισφορά του ως δήμαρχος Χαλκίδεων, συμβάλλοντας στην κινητοποίηση των φορέων, ώστε σήμερα το βασικό σκέλος της παράκαμψης της Χαλκίδας να είναι έτοιμο προς δημοπράτηση. Αντίθετα, τόσο ο βόρειος διαμήκης άξονας προς Ιστιαία, όσο και ο ανατολικός οδικός άξονας προς Κύμη σε επίπεδο μελετών είναι έργα δυστυχώς απολύτως ανώριμα. Ως προς αυτό, είναι σίγουρο ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες.  Άρα, στο προσεχές διάστημα θα πρέπει συγκροτημένα και θεσμικά να τεθούν  οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και να αγωνιστούν όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας για την επίτευξη του κοινού στόχου,  χωρίς διαγκωνισμούς και προσωπικές επιδιώξεις. Γιατί όπως είναι η διακηρυγμένη αρχή μας: Όλοι μαζί μπορούμε!


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background