Συνάντηση του Σπύρου Πνευματικού με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη

Written by on 30 Αυγούστου 2019

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη είχε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρος Πνευματικός.

Ο κ. Πνευματικός ζήτησε από τον κ. Υφυπουργό να εξετάσει άμεσα το θέμα της λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας αλλά και της σοβαρής υποστελέχωσης του νοσοκομείου καθώς και των Κέντρων Υγείας, σε ιατρικό και, κυρίως, νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να διασφαλιστεί η καθημερινή εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία των δομών υγείας του νομού.

Αναφέρθηκε, ακόμα, στις πάγιες ανάγκες δημιουργίας νέων δομών φροντίδας και περίθαλψης για τους χρονίως πάσχοντες στην Εύβοια, λόγω και των μεγάλων οδικών αποστάσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην καθημερινή ταλαιπωρία των νεφροπαθών της Βόρειας και Νότιας Εύβοιας που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και πρότεινε τη δημιουργία μονάδων τεχνητού νεφρού στην Κάρυστο και στην Ιστιαία και την ανάλογη στελέχωσή τους.

Ο κ. Πνευματικός, βάσει της πολύχρονης και μεγάλης εμπειρίας του στον ακαδημαϊκό και ιατρικό χώρο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μετέφερε στον κ. Υπουργό συγκεκριμένες προτάσεις και επιτυχημένα παραδείγματα για την αναμόρφωση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή προς όφελος των ασθενών καθώς και για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας, αναφερόμενος και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Εύβοια στις μορφές αυτές τουρισμού και τις αναγκαίες δομές που πρέπει να δημιουργηθούν. 

Ο. κ. Υφυπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις του κ. Πνευματικού και δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα που του έθεσε σχετικά με τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης στην Εύβοια.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background