Συνάντηση του Σίμου Κεδίκογλου με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

Written by on 16 Σεπτεμβρίου 2019

 

Θέματα που  αφορούν τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού στην Εύβοια συζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου  με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη Σπύρο κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής έθεσε το θέμα των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας που λήγουν και από τα οποία ωφελούνται αρκετοί εργαζόμενοι που απασχολούνται σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και Δομές προσωρινής υποδοχής , όπως και στην προστασία των δασικών εκτάσεων της χώρας από πυρκαγιές και στη διαχείριση των ήδη καμένων περιοχών προς την αποφυγή μελλοντικών καταστροφών,  για τα οποία ο Διοικητής δήλωσε, ότι αναμένεται να εκδοθεί απόφαση για 4μηνη παράταση. Ταυτόχρονα, σχετικά με το πρόγραμμα για τους δήμους ο Διοικητής ανακοίνωσε τους σχεδιασμούς του Οργανισμού για την έκδοση σύντομα νέας προκήρυξης.  

Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα το οποίο συζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου αφορά στη δημιουργία Τμήματος Αρτοποιών στη Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ-ΕΠΑΣ Χαλκίδας, στο Βασιλικό, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οικονομικά και να μην ταλαιπωρούνται οι μαθητές και οι οικογένειές τους από  τη μετακίνησή τους σε άλλες Σχολές. Όπως επισημάνθηκε- άλλωστε- είναι δεδομένη και η στήριξη του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Εύβοιας που έχει ήδη γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους για την παραχώρηση του απαραίτητου εργαστηρίου και εξοπλισμού.

Από την πλευρά του ο Διοικητής διαβεβαίωσε, ότι θα εξετάσει την υλοποίηση της πρότασης για τη δημιουργία Τμήματος Αρτοποιών και  παράλληλα θα γίνουν ενέργειες για την αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων, που ταλανίζουν τη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ, όπως των κτιριακών υποδομών και των ελλείψεων σε εξοπλισμό. Μάλιστα, ο Διοικητής  δεσμεύτηκε, ότι σύντομα θα επισκεφθεί τη Σχολή.

Τέλος, δεδομένων των εξαγγελιών για την προσπάθεια επανεκκίνησης της Τεχνικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την αναθεώρηση του πλαισίου για την Τεχνική Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση στην Ελλάδα, καθώς  και του πρωταρχικού ρόλου που καλείται να διαδραματίσει ο ΟΑΕΔ στη βάση έναρξης της νέας εποχής με ευεργετικές πολιτικές από έναν διαφορετικό Οργανισμό σε συνεργασία πάντα με τις επιχειρήσεις για την κάλυψη των αναγκών κάθε τοπικής κοινωνίας, ο Σίμος Κεδίκογλου πρότεινε στον κ. Πρωτοψάλτη να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους τοπικούς φορείς της Εύβοιας και κυρίως με το Επιμελητήριο.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background