ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Written by on 5 Φεβρουαρίου 2021

Παρακολουθώντας την εξέλιξη της πανδημίας και συγκεκριμένα, την εμφάνιση κρουσμάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα στην μαθητική κοινότητα, ιδίως στις σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκιδέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κρίνει επιβεβλημένη την επισήμανση της σοβαρότητας της κατάστασης και της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας εκ μέρους της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας προς αποφυγή διασποράς του ιού.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της υγειονομικής κατάστασης, επιβραβεύουμε τη συμπεριφορά των μαθητών για την εκούσια εφαρμογή των μέτρων και υπενθυμίζουμε, κάνοντας τις απαραίτητες συστάσεις σε τυχόν παραβατικές συμπεριφορές, την τήρηση όλων των μέτρων μέσα και έξω από τις σχολικές μονάδες και ειδικότερα, τη χρήση μάσκας, αντισηπτικών και το σχολαστικό πλύσιμο χεριών προς όφελος της υγείας των ιδίων και του κοινωνικού συνόλου. 

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές κατά την είσοδο στα μέσα μαζικής μεταφοράς οφείλουν να κάνουν χρήση της προστατευτικής μάσκας και να ακολουθούν τις συμβουλές του εκάστοτε συνοδού και του οδηγού μεταφοράς.

«Προκειμένου η επιστροφή στην καθημερινότητα, μετά και το άνοιγμα των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν ομαλότερα και με ασφάλεια, και αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης, οφείλουμε όλοι μας να επιδείξουμε υπευθυνότητα, τηρώντας ευλαβικά τις συστάσεις των ειδικών. Με αυτό τον τρόπο αντιστεκόμαστε εμπράκτως στη μεταδοτικότητα του covid-19. Στόχος είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και συνάμα η συνέχιση δια ζώσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού κ. Γαλάνης Κωνσταντίνος.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background