Στο Υπουργείο Παιδείας ο Σπύρος Πνευματικός για ζητήματα εκπαίδευσης του Νομού Ευβοίας

Written by on 5 Αυγούστου 2019

Στις 2 Αυγούστου ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρος Πνευματικός συνοδευόμενος από το διευθυντή του γραφείου του, Ναύαρχο Νίκο Φατούση, συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αναστασία Γκίκα στο γραφείο της.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κάλυψη πραγματικών κενών καθηγητών όλων των ειδικοτήτων σε σχολεία του Νομού, ώστε να αρχίσει απρόσκοπτα η νέα σχολική χρονιά. Ο βουλευτής έθεσε και το θέμα της έγκαιρης προμήθειας σχολικών βιβλίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το ερχόμενο σχολικό έτος, και η κ. Γκίκα δεσμεύτηκε ότι μέχρι 15 Αυγούστου θα έχουν διανεμηθεί στα σχολεία όλης της χώρας.
Στη συνέχεια, συζητήθηκε η ίδρυση ΕΠΑΛ – Ναυτικού Λυκείου (ειδικοτήτων Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και Μηχανικών) στο δήμο Ερετρίας. Επισημάνθηκε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το δήμο Ερετρίας που απαιτούσε το Υπουργείο και η απόφαση που ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ομόφωνη. Στη Γενική Γραμματέα δόθηκαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν το εν λόγω θέμα ώστε στη συνέχεια, όπως επεσήμανε η κ. Γκίκα, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή του.
Πέραν των παραπάνω, έγινε συζήτηση για τα προβλήματα υποδομής και στελέχωσης του πρώην ΤΕΙ Ψαχνών και νυν πανεπιστημιακού ιδρύματος και η κ. Γραμματέας δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα στην καθ’ ύλην αρμόδια κυρία Υπουργό.
Τέλος, ο κ. Πνευματικός συνεχάρη την κ. Γραμματέα για την ανάληψη των καθηκόντων της και της ευχήθηκε καλή επιτυχία.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background