Στη Βουλή η ρύθμιση για την εξυγίανση της ΛΑΡΚΟ

Written by on 12 Φεβρουαρίου 2020

Μείωση των υψηλών αποδοχών άνω των 2.000 ευρώ κατά 25%, πώληση του 75 της επιχείρησης μέσα σε έναν χρόνο ή πτώχευση σε περίπτωση αποτυχίας του διαγωνισμού, προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση ειδικού διαχειριστή ο οποίος θα λάβει την τελευταία κρατική επιχορήγηση ώστε η εταιρία να συνεχίσει να λειτουργεί.

«Οποιαδήποτε άλλη εταιρία θα είχε κλείσει», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι ο νέος επενδυτής θα βάλει τη ΛΑΡΚΟ σε αναπτυξιακή τροχιά, προς όφελος των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας.

«Η πρόταση που καταθέτουμε σήμερα είναι η τελευταία ευκαιρία για να παραμείνει εν ζωή η δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ, καθώς έχει φτάσει στο μη περαιτέρω και η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.  Επιδιώκουμε την διατήρηση του υγιούς ιστού της δραστηριότητας και την ανάληψή της από ιδιώτη επενδυτή.  Αυτό θα γίνει μέσω μιας διαδικασίας που θα είναι γρήγορη, νομικά στέρεα, συμβατή με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά το δυνατόν ηπιότερη για το προσωπικό. Πιστεύουμε ότι η ρύθμιση θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε ο νέος επενδυτής να προχωρήσει στις απαραίτητες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό της  εξόρυξης και της παραγωγής της ΛΑΡΚΟ ώστε να εισέλθει σύντομα σε αναπτυξιακή τροχιά, επ’ ωφελεία των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας και εντέλει της εθνικής οικονομίας συνολικά», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

https://eviathema.gr/wp-content/uploads/2020/02/dt-rythmisi-larco.pdf


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background