Σπύρος Πνευματικός για Κορονοϊό: Ίσως να πρέπει να εφαρμοστούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα.

Written by on 11 Μαρτίου 2020

Ακολουθεί τελευταία δήλωση του Βουλευτή Νομού Ευβοίας Σπύρου Πνευματικού για τον κορονοϊό.

Τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για τον κορωνοϊό είναι απολύτως αναγκαία και δείχνουν τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας της Κυβέρνησης.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η καθυστέρηση της διάδοσης του ιού και η αναχαίτιση της διασποράς του.

Το βαρύ τίμημα που πληρώνει η Ιταλία, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, με τη θνητότητα να φτάνει στο διπλάσιο από το 3,4% που είναι ο μέσος όρος παγκοσμίως κατά τον ΠΟΥ, ναι μεν οφείλεται σε παράγοντες όπως η γήρανση του πληθυσμού, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι ήταν μοιραία η αργοπορημένη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης.

Ως αποτέλεσμα, το ιταλικό σύστημα υγείας οδηγήθηκε σε «έμφραγμα» με τραγική συνέπεια να βρίσκονται συχνά οι γιατροί μπροστά στο σοβαρό δίλημμα ποιον θα σώσουν.

Προκειμένου να αποφύγουμε μια τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του ΕΟΔΥ.

Αυτό σημαίνει πως, όταν κλείνουν οι Λέσχες Φιλίας, δεν μπορούν να γεμίζουν τα γύρω καφενεία. Όταν κλείνουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, δεν συνωστιζόμαστε στους παιδότοπους, τις παιδικές χαρές και τις καφετέριες. Αποφεύγουμε κάθε άσκοπη μετακίνηση και συγχρωτισμό με πολλά άτομα.

Θα έλεγα να επιδείξουμε πειθαρχία και να λάβουμε υπόψη μας ότι είναι προσωπική ευθύνη του καθενός μας να σταματήσει η διάδοση του ιού.

Ίσως να πρέπει να εφαρμοστούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα.

Μπορούμε να δούμε, για παράδειγμα, την αναβολή των τακτικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και η παραμονή στους χώρους των νοσοκομείων για ιατρικά θέματα που δεν είναι επείγοντα. Ακόμα και οι ιδιώτες συνάδελφοι ιατροί θα πρέπει να σκεφτούν την αραίωση των ραντεβού τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθήσουν με μεγάλη πειθαρχία τα μέτρα που αναφέρει η κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ, δείχνοντας πρωτίστως σεβασμό και στήριξη στις ευπαθείς ομάδες. Μειώνουμε τις επαφές στο κατ’ ελάχιστον τις επαφές με τους ηλικιωμένους και τα ευπαθή άτομα για να τους προστατεύσουμε.

Πρέπει πάση θυσία να περιορίσουμε την ανεξέλεγκτη διάδοση της νόσου, για να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας επιτρέποντας έτσι στο σύστημα υγείας να αντεπεξέλθει στις αυξημένες πιέσεις.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background