Σπύρος Πνευματικός για κορονοϊό: Επιβεβαιώνεται, η εκτίμηση ότι η πλειονότητα του πληθυσμού θα νοσήσει αλλά ελάχιστοι σοβαρά.

Written by on 9 Μαρτίου 2020

Ακολουθεί δήλωση του Σπύρου Πνευματικού Βουλευτή Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι πλέον 84, εκ των οποίων ένα στην Εύβοια. Ο παγκόσμιος απολογισμός μέχρι σήμερα είναι περίπου 100.000 κρούσματα και 3.500 θάνατοι, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Παρατηρητηρίου του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Το 80% των ασθενών εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, 14% νοσεί σοβαρά, 5% πολύ σοβαρά ενώ η νόσος είναι θανατηφόρος σε ποσοστό 2%, με την πιθανότητα να αυξάνεται με την ηλικία και την παρουσία υποκείμενων νοσημάτων. Σε ασθενείς κάτω των 39 ετών, η θνητότητα είναι στο 0.2%.

Επιβεβαιώνεται, λοιπόν η εκτίμηση ότι η πλειονότητα του πληθυσμού θα νοσήσει αλλά ελάχιστοι σοβαρά.

Το σημαντικότερο όλων παραμένει η ψυχραιμία, η κοινή λογική και η αυστηρή τήρηση των τελευταίων οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

·       Στην περίπτωση που παρουσιάζουμε ύποπτα συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα και δύσπνοια, μένουμε σπίτι μας και ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Ενημερώνουμε άμεσα το γιατρό μας ή τον ΕΟΔΥ στο 1135 για να λάβουμε σχετικές οδηγίες.

·       Τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ασθενείς άνω των 70 ετών με χρόνια καρδιαγγειακά ή/και αναπνευστικά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνια ανοσοκαταστολή) πρέπει να μένουν σπίτι τους αλλά και οι υπόλοιποι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές μας με ευπαθή άτομα.

·       Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής: συχνό και σχολαστικό πλύσιμο χεριών, απολύμανση επιφανειών, βήξιμο στον αγκώνα ή σε μαντήλι που πετάμε, χρήση αντισηπτικών και οινοπνεύματος.

·       Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, τους κλειστούς χώρους και τις εκδηλώσεις με συνωστισμό.

Είναι ατομική ευθύνη του καθενός να βοηθήσει με τη συμπεριφορά του στον περιορισμό της διασποράς του ιού και την προστασία των ευπαθών ατόμων. Η τήρηση των κανόνων αυτών δεν αφορά μόνο εμάς προσωπικά αλλά και την προστασία της οικογένειάς μας και του περίγυρού μας.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background