Σπύρος Πνευματικός: Είμαστε σε καλό δρόμο…δεν θα πρέπει να εφησυχαστούμε

Written by on 20 Μαρτίου 2020

Ο Βουλευτής Ν. Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Πνευματικός μίλησε για τον αόρατος εχθρό που αντιμετωπίζουμε.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους συμπολίτες μου στην Εύβοια, ιδίως με την ιδιότητα του γιατρού, που με σύνεση και πειθαρχία αντιμετωπίζουν τον νέο αόρατο εχθρό τηρώντας πιστά τα αυστηρά μέτρα που έγκαιρα έλαβε η Κυβέρνηση.

Είμαστε σε καλό δρόμο. Τα δύσκολα όμως είναι μπροστά μας και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάσουμε. Οι επόμενες εβδομάδες είναι ακόμα πιο κρίσιμες και απολύτως καθοριστικές για την εξέλιξη της επιδημιολογικής καμπύλης του ιού. Ίσως η Κυβέρνηση αναγκαστεί να λάβει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα. Είναι ζωτικής σημασίας την ώρα αυτή να συνεχίσουμε με την ίδια, αν όχι με μεγαλύτερη, πειθαρχία την τήρηση των οδηγιών που δίνονται από την επιστημονική κοινότητα και την Κυβέρνηση.

Η αυτοπροστασία μας, η προστασία των αγαπημένων μας προσώπων, εξαρτάται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.

Θα ήθελα να επισημάνω επίσης κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Σε καμία περίπτωση να μην μετακινούμαστε στα χωριά μας, πολλώ δε μάλλον σε κάποιο νησί που ίσως να έχουμε την εξοχική μας κατοικία, πιστεύοντας ότι εκεί θα είμαστε πιο προστατευμένοι από τον ιό. Τουλάχιστον 10.000 Ιταλοί αδιαφόρησαν για τα σχετικά μέτρα και έφυγαν για τα χωριά τους ή για άλλες πόλεις της Ιταλίας διασπείροντας ανεξέλεγκτα τον ιό.

Αναλογιστείτε τι θα συμβεί με τη διασπορά του ιού σε μικρά χωριά τα οποία έχουν στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένους κατοίκους ή σε νησιά που υποτυπωδώς υποστηρίζονται υγειονομικά από ένα κέντρο υγείας ή κάποιον αγροτικό γιατρό και βρίσκονται χιλιόμετρα ή μίλια μακριά από την ενδεδειγμένη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Όσο περισσότερο αυτοπεριοριστούμε στα σπίτια μας, μακριά από τους ηλικιωμένους συγγενείς μας και τα ευπαθή άτομα τόσο γρηγορότερα θα ξεπεράσουμε τον πόλεμο που ζούμε χωρίς να είναι αργά για τις ανθρώπινες ζωές αλλά και για την οικονομία μας. Παλεύουμε με τον χρόνο και σύμμαχος μας είναι η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ.

Άλλωστε σήμερα παρουσιάστηκε από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εργασίας και το τρίτο πακέτο οικονομικής στήριξης στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που πλήττονται οικονομικά λόγω του κορωνοϊού.

Όπως ξαναείπα το μόνο μη αναστρέψιμο είναι ο θάνατος. Τα υπόλοιπα γίνονται. Και θα κλείσω με τη φράση που είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός κατά το χτεσινό του διάγγελμα. «Να μην γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε το τελευταίο διάστημα».


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background