Σίμος Κεδίκογλου: «Οριστική άρση των νομικών κωλυμάτων για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Ιστιαία. Προχωράει ταχύτατα η διαδικασία»

Written by on 26 Οκτωβρίου 2020

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας, κ.  Βασίλη Κοντοζαμάνη και υπηρεσιακούς παράγοντες για τη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Ιστιαία ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και  Στερεάς Ελλάδας, κ.  Φώτης Σερέτης ενημέρωσε για την οριστική άρση των νομικών κωλυμάτων που υπήρχαν.

Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την τροποποίηση του Οργανογράμματος του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας και τον έλεγχο των κτιριακών εγκαταστάσεων για την ταχύτερη δυνατή λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Παράλληλα, έχει εξασφαλιστεί ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός τουλάχιστον έξι θέσεων αιμοκάθαρσης.

Ο Σίμος Κεδίκογλου μετά και την ενημέρωση που είχε για την έναρξη των διαδικασιών δήλωσε: «Βρισκόμαστε, πλέον, πολύ κοντά στον τερματισμό της καθημερινής «Οδύσσειας» δεκάδων νεφροπαθών και των οικογενειών τους στη Βόρεια Εύβοια».


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background