Σίμος Κεδίκογλου : «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να μπορούν να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην ανάπτυξη»

Written by on 2 Αυγούστου 2019

Σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Εύβοιας έθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου στον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, κατά τη σημερινή συνάντησή τους, στην οποία παρευρέθηκαν η πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Εύβοιας.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και κατατέθηκαν προτάσεις επίλυσής τους και αφορούν μεταξύ άλλων: στη δημιουργία ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, στη ρύθμιση των δανείων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας, στη μη εφαρμογή στην πράξη από τις τράπεζες της Υπουργικής Απόφασης που επιτρέπει τη ρύθμιση των δανείων που τελούν υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου με διατήρηση της εγγύησης για όλη τη διάρκεια της ρύθμισης, στην αύξηση του ποσοστού επιχορηγήσεων για αναπτυξιακές δράσεις, καθώς και θέματα προσωπικού που εργάζονται με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
Όπως επισημάνθηκε η υπερφορολόγηση σε συνδυασμό με τη μείωση του εισοδήματος οδήγησε σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και τράπεζες δημιουργώντας ένα ασφυκτικό περιβάλλον, που «γονάτισε» τον επιχειρηματικό κόσμο και ζήτησαν τη δημιουργία ενός σταθερού και φιλικού προς τον επιχειρηματία φορολογικού πλαισίου.
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι επιδίωξή τους είναι να εξεταστούν όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που κατεξοχήν εκπροσωπείται από τον επιμελητηριακό θεσμό, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο ανάπτυξης, που θα δώσει τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να σταθούν στα πόδια τους.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background