Σίμος Κεδίκογλου: «Η επιλογή της κας Σακελλαροπούλου για ΠτΔ σηματοδοτεί μία νέα φάση στη Δημοκρατία μας»

Written by on 19 Ιανουαρίου 2020

«Ευπρόσδεκτο αιφνιδιασμό» χαρακτήρισε την ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό του ονόματος του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ο Σίμος Κεδίκογλου. Μιλώντας στο «Θέμα 104,6» τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος δεν είχε πάρει θέση υπέρ κανενός, αντιθέτως είχε δηλώσει, ότι πρέπει να περιμένουν την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκφράζοντας, παράλληλα, τη βεβαιότητα ότι θα είναι μία επιλογή, που θα συγκέντρωνε ευρύτερη αποδοχή.

Για τα σχόλια που έγιναν και αφορούν στο πρόσωπο της κας Σακελλαροπούλου και το ότι της προσέδωσαν τον τίτλο της μνημονιακής επεσήμανε, ότι έγινε για όσα διαδραματίστηκαν όταν είχε ματαιωθεί η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδεις και ήταν μία από τους δύο Δικαστές που παραιτήθηκαν από την Ένωση Δικαστών. Σημείωσε, επίσης, πως είναι ένας άνθρωπος πολυσχιδής, που αντιμετωπίζει σωστά και την ανάγκη ανάπτυξης και την προστασία του περιβάλλοντος. Όπως εξήγησε, ήταν εισηγήτρια για να κριθεί αντισυνταγματικό το έργο της εκτροπής του Αχελώου που θα κατέστρεφε το περιβάλλον, αλλά ήταν και  εισηγήτρια για να γίνουν αποδεκτές οι προσφυγές, όταν η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός  έκανε προσφυγές για τις εργασίες στις Σκουριές, αφού διαπίστωσε ότι η εν λόγω δραστηριότητα συνάδει με την προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, τόνισε: «είναι ανοιχτό πνεύμα και με κατανόηση στο ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη για να μπορέσει να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας μας». Πρόσθεσε, ότι ένας πολιτικός προσδιορισμός δεν είναι κάτι που θεωρεί μεμπτό καθώς και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να υπογραμμίσει τις προσπάθειες διεύρυνσης της αποδοχής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. «Αυτή η επιλογή-είπε- σηματοδοτεί μία νέα φάση στη Δημοκρατίας μας, δεν θεωρώ αμελητέο, επίσης, ότι είναι η πρώτη γυναίκα που θα γίνει ΠτΔ, πρέπει να αναβαθμιστεί η συμμετοχή των γυναικών στα κοινά και καλύτερος τρόπος δεν υπήρχε».

Στη συνέχεια, απαντώντας στο αν η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει στην επανασύσταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και αν υπήρξε αιφνιδιασμός, υπογράμμισε: «Να μη ξεχνάμε ότι το παλιό Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ασφυκτιούσε και θα έλεγα, ακόμα, ότι ήταν βραχυκυκλωμένο από την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ. Συνεπώς, έπρεπε να αρχίσουμε από την αρχή, έπρεπε να υπάρξει ενίσχυση του παράγοντα ασφαλείας και να διαμορφωθεί το σχέδιό μας που αφορούσε στην ταχύτερη απονομή αιτήσεων ασύλου και τα κλειστά κέντρα υποδοχής. Διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες ήταν ώριμες για να συγκεντρωθούν όλες οι αρμοδιότητες  σε ένα Υπουργείο και αυτό ήταν η ενδεδειγμένη λύση».


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background