Σίμος Κεδίκογλου: «Είναι σημαντικό στα εθνικά μας θέματα να υπάρχει ομοψυχία και να αποφεύγονται οι υπερπατριωτικές κορώνες»

Written by on 21 Ιανουαρίου 2020

 «Δεν απαντάμε στις τουρκικές προκλήσεις και δεν παρασυρόμαστε από τις φραστικές εκρήξεις του κ. Ερντογάν, που δείχνουν την αμηχανία που τον έχει κυριεύσει και την απογοήτευσή του». Αυτό δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στο Radio North 98.0 και πρόσθεσε, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε εγρήγορση, εστιάζοντας  σε τρεις άξονες που είναι οι εξής: η χώρα έχει με το μέρος της το Διεθνές Δίκαιο, έχει ενισχύσει τις συμμαχίες της και τέλος τη δυνατότητα και τα μέσα να κάνει ό, τι χρειαστεί για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην περίπτωση που συνεχιστεί και κλιμακωθεί η τουρκική προκλητικότητα.  Τόνισε, επίσης, ότι η επίσκεψη του  Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ήταν όσο πιο πετυχημένη μπορούσε, ειδικά, στη δεδομένη  δύσκολη συγκυρία, καθώς ήταν σε εξέλιξη ο πρώτος ουσιαστικά ακήρυχτος πόλεμος του Τραμπ με τις ιρανικές ρουκέτες να πέφτουν σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεδομένων  αυτών των δύσκολων συγκυριών από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ σαφώς και αποκομίσαμε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος, καθώς ήταν ξεκάθαρες οι δηλώσεις υποστήριξης από την πλευρά Αμερικανών Αξιωματούχων». Ταυτόχρονα, εκτίμησε, πως δεν υπάρχει κίνδυνος να σημειωθεί θερμό επεισόδιο με την Τουρκία από τη στιγμή που ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει τίποτα να κερδίσει, χαρακτηρίζοντας, ωστόσο, κατανοητές τις ανησυχίες  και το φόβο των Ελλήνων πολιτών εξαιτίας των προκλήσεων της Τουρκίας.

Σε ό, τι αφορά την κριτική που τους ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση, σχολίασε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει λόγος σύγκλισης Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο θα έδειχνε νευρικότητα και υπερβολική ανησυχία εκ μέρους της Ελλάδας. Άλλωστε, ανέφερε, ότι δεν υπάρχει πολιτική παράταξη, που να έχει εκφράσει αντίρρηση στο μήνυμα, το οποίο  έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι η χώρα μας έχει όλα τα μέσα,  τα οποία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει, εάν βρεθεί στη θέση να πρέπει να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. «Είναι σημαντικό- σημείωσε- να υπάρχει ομοψυχία και να αποφεύγονται οι υπερπατριωτικές κορώνες, που δεν έχουν κανένα απολύτως όφελος».

Απαντώντας στη συνέχεια στα όσα τους καταλογίζουν  περί κατασπατάλησης χρημάτων των φορολογουμένων, υπενθύμισε το ρεκόρ μετακλητών υπαλλήλων και την αύξηση του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε, ότι η δαπάνη των δημοσίων πόρων γίνεται με την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση στην κατεύθυνση που έχει δοθεί για  περιστολή δαπανών στα Υπουργεία. Σχετικά με τα περί υπέρμετρης αστυνομικής βίας που έχουν ακουστεί επεσήμανε: «εγώ βλέπω βία εις βάρος αστυνομικών περισσότερο. Για τα  όποια περιστατικά έχουν καταγγελθεί έχει δοθεί εντολή από τον αρμόδιο υπουργό να διερευνηθούν, οπότε δεν βρίσκω να υπάρχει κάτι το μεμπτό». Σχολίασε, επίσης, ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που άφησε είναι ένα «ναρκοπέδιο», είτε αφορά το τραπεζικό μας σύστημα, είτε αφορά το ασφαλιστικό σύστημα, είτε τη διεθνή θέση της χώρας μας και μία- μία ήδη απενεργοποιούν τις νάρκες.

Τέλος, ερωτηθείς για την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας  και την αλλαγή στάσης  από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός, ότι, επιτέλους, κατάλαβαν τη σημασία να υπάρχει ευρύτερη δυνατή συναίνεση στην εκλογή ΠτΔ, κυρίως,  όταν η κα Σακελλαροπούλου χαίρει του σεβασμού όλων, όχι μόνο στα δικαστικά δρώμενα, αλλά και στην κοινωνία και η επιλογή της έχει την αποδοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background