Πρώτη ομιλία στην Βουλή

Written by on 11 Αυγούστου 2019

Νόθευση της λαϊκής εντολής και θεσμική εκτροπή οι αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση «Οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο σχετικά με τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούν θεσμική εκτροπή και κατάφωρη νόθευση της λαϊκής εντολής, όπως εκφράστηκε στις εκλογές της 26ης Μαΐου», ανέφερε κατά την πρώτη του ομιλία στη Βουλή, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηγιαννάκης, που την περίοδο 2014-19 διετέλεσε κι ο ίδιος δήμαρχος Σκύρου, «η Κυβέρνηση με το παρόν πολυνομοσχέδιο προσπαθεί να δώσει υπερεξουσίες στον δήμαρχο αγνοώντας επιδεικτικά τις αλλαγές που προηγήθηκαν και βάσει των οποίων έγιναν οι εκλογές και οργανώθηκαν από όλες τις παρατάξεις τα ψηφοδέλτια». Και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Εσωτερικών, «ανεξάρτητα όμως εάν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις διατάξεις του «Κλεισθένη», τόσο αυτός ο νόμος, όσο και όλοι οι προηγούμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο «Καλλικράτης», ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, ο «Καποδίστριας» κα, έγιναν μετά από εκτεταμένη διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, την ΚΕΔΕ ή ΚΕΔΚΕ παλαιότερα και την ΕΝΠΕ ή την ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ). Η κυβέρνηση του Σύριζα διαβουλεύτηκε επί ενάμιση χρόνο με όλους τους φορείς πριν νομοθετήσει τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση και οι εκάστοτε κυβερνήσεις που προώθησαν αντίστοιχα νομοθετήματα παρόμοια χρονικά διαστήματα. Αλήθεια κε Υφυπουργέ, εσείς με ποιον διαβουλευτήκατε μέσα στις τρεις ημέρες διαβούλευσης και με ποια διαδικασία;»

Ο βουλευτής Ευβοίας στάθηκε και στο θέμα του ασύλου αναφέροντας ότι «έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό η συκοφάντηση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου στο σύνολό του. Σήμερα, ήδη υπάρχει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των κακουργηματικών πράξεων εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Με το νόμο Γαβρόγλου, επιβάλλεται η αυτεπάγγελτη επέμβαση της αστυνομίας στα κακουργήματα και εγκλήματα κατά της ζωής.»

Και αναρωτήθηκε: «Με την κατάργηση του δηλαδή ποια ακριβώς αδικήματα πιστεύετε ότι θα καταδιωχθούν, που το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν προστατεύει. Την εμπορία ναρκωτικών που συχνά πυκνά επικαλείστε; Γιατί την τελευταία φορά που διάβασα τον νόμο περί ναρκωτικών ήταν κακουργηματική πράξη και άρα αυτεπαγγέλτως διωκόμενη και μέσα στα πανεπιστήμια. Είναι επομένως απολύτως υποκριτική η ρητορική σας σχετικά με την κατάργηση του ασύλου».

Και κατέληξε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης: «εμείς δεν είμαστε απόφοιτοι του Harvard, όπως ένα μεγάλο μέρος του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, εμείς που σπουδάσαμε στα ελληνικά πανεπιστήμια, στη Νομική Αθηνών, δεν είδαμε να κινδυνεύει η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, ούτε η ασφάλειά μας από το πανεπιστημιακό άσυλο».


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background