Πολυκέντρα Ανακύκλωσης στο Δήμο Χαλκιδέων

Written by on 6 Ιουλίου 2022

Πολυκέντρα Ανακύκλωσης στο Δήμο Χαλκιδέων.

10 γωνιές και 13 πολυκέντρα ανακύκλωσης αποκτά ο Δήμος.

ΜΑΖΙ ΤΟ ΠΡΩΙ η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα

Εντάχθηκε για χρηματοδότηση, στον άξονα «Περιβάλλον» του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», η πρόταση του Δήμου Χαλκιδέων για το έργο «Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης Δήμου Χαλκιδέων»,

Πρόκειται για τη δημιουργία 23 σημείων συλλογής ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων, όπου θα γίνεται χωριστή συλλογή διαφορετικών κατηγοριών ανακυκλώσιμων αποβλήτων σε κατάλληλους περιέκτες, με την κατάλληλη σήμανση και με ελεύθερη πρόσβαση του κοινού. Κύριοι στόχοι είναι η αύξηση των συλλεγόμενων (χρήσιμων) ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που θάβονται και η δημιουργία κινήτρων, ανταμοιβής και οικονομικών ελαφρύνσεων στους δημότες που θα ανακυκλώνουν.

Το ανωτέρω έργο περιλαμβάνει την προμήθεια ενός απορριμματοφόρου ανακύκλωσης και τη δημιουργία 10 γωνιών ανακύκλωσης με ενσωματωμένα έξυπνα συστήματα, καθώς και 13 πολυκέντρων ανακύκλωσης με σύστημα ανταπόδοσης και συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν γωνιές σε 5 σημεία στη Δ.Ε. Χαλκιδέων, 2 στη Δ.Ε Ληλαντίων, 1 στη Δ.Ε Νέας Αρτάκης, 1 στη Δ.Ε Αυλίδας και 1 στη Δ.Ε Ανθηδόνας.

Όσον αφορά στα 13 πολυκέντρα ανακύκλωσης, αυτά θα δημιουργηθούν επίσης σε ανοιχτά και προσβάσιμα σημεία, κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και πλατείες, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

 

πηγή:eviaportal.gr.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background