Παράκαμψη Χαλκίδας-Βασιλικού, Φράγματα Μανικιών-Ψαχνών. Ώρα μηδέν

Written by on 3 Ιουλίου 2019

Καθολικό αίτημα της ευβοϊκής κοινωνίας αποτελεί για δεκαετίες η κατασκευή των παρακάμψεων Χαλκίδας και Βασιλικού, ως τμήματα του οδικού άξονα της Εύβοιας.

Η δικαιολογία της έλλειψης ολοκληρωμένου πακέτου μελετών φαινόταν ως αληθοφανής για την μη χρηματοδότηση των έργων, μέχρι πριν δύο χρόνια περίπου, οπότε και ολοκληρώθηκε το σύνολο των μελετών για την κατασκευή του έργου.

Σήμερα ασφαλώς δεν μπορεί να προβληθεί αυτή η δικαιολογία για να καλύψει τις σοβαρές καθυστερήσεις στην λήψη αποφάσεων χρηματοδότησης και δημοπράτησης.

Φαίνεται, ότι η απερχόμενη κυβέρνηση δεν θεώρησε αυτό το έργο πνοής για την Εύβοια ως έργο προτεραιότητας.

Προφανώς στον σχεδιασμό τους προηγούνται άλλες περιοχές της χώρας ή οι εκπρόσωποι της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο νομό δεν ασχολήθηκαν σοβαρά και δεν έπεισαν τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό για την αναγκαιότητα του έργου.

Ομοίως, δεν κατάφεραν να πείσουν τον αρμόδιο υπουργό για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του φράγματος Μανικίου, το οποίο θα καλύψει τις υδρευτικές και αρδευτικές ανάγκες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου ή δεν θεώρησε ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναγκαία την κατασκευή του φράγματος Ψαχνών, με αποτέλεσμα της υποβάθμισης του υδροφόρου ορίζοντα και την απώλεια εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού στην θάλασσα.

Εν όψει των εκλογών της Κυριακής, ας εξηγήσουν οι βουλευτές της πλειοψηφίας τους λόγους που τους εμπόδισαν να πετύχουν την χρηματοδότηση και την κατασκευή των έργων αυτών και αυτοί που πιστεύουν ότι θα πάρουν την εντολή του ελληνικού και του ευβοϊκού λαού για να κυβερνήσουν την επόμενη μέρα, ας τοποθετηθούν για το τι πρόκειται να κάνουν την επόμενη μέρα.
Σε κάθε περίπτωση έφτασε η ώρα μηδέν για την χρηματοδότηση και την κατασκευή των ανωτέρω έργων και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Γιάννης Μπουροδήμος
Υποψ. Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ Ευβοίας


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background