Ο Σπύρος Πνευματικός στο ράδιο Παραπολιτικά για την πολιτική επικαιρότητα

Written by on 5 Σεπτεμβρίου 2019

«Η Ελλάδα είναι ο προμαχώνας της Ευρώπης στο μεταναστευτικό Πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί και ταυτόχρονα να διαμορφώνει και το δικαίωμα να απαιτεί την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων που μας οφείλουν» τόνισε ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατία Σπύρος Πνευματικός μιλώντας στα ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 FM. 

Ο κ. Πνευματικός μίλησε για την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών, με την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και την αναγγελία συγκεκριμένων μέτρων που συνάδουν με τις υποχρεώσεις της χώρας αλλά και με τον πολιτισμό μας, όπως είπε, με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια των ανθρώπων.

Έθεσε ως βασικό πρόβλημα την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου ώστε να ολοκληρώνονται με ταχύτητα οι διαδικασίες ασύλου για να μη στοιβάζονται πρόσφυγες και μετανάστες σε άθλιες δομές, όπως η Μόρια που χαρακτήρισε «ντροπή» για τη χώρα μας.

Αναφέρθηκε ακόμα στη χαμηλή απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων για το μεταναστευτικό, μόλις 22% τα τελευταία 3 χρόνια. «Είμαστε μια φτωχή χώρα σε κρίση αλλά είμαστε η ασπίδα της Ευρώπης. Πρέπει να σταθεί αρωγός σε εμάς και να κάνουμε την προσπάθεια να διεκπεραιώνουμε τις υποθέσεις γρήγορα» σημείωσε.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο «θερμών» εξελίξεων στο εσωτερικό της χώρας, με αφορμή την κατάσταση στα Εξάρχεια, ο κ. Πνευματικός τόνισε πως η κυβέρνηση έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα, να δώσει νέα κατεύθυνση στη χώρα με γοργούς ρυθμούς. «Στόχος είναι να αποφύγουμε τις τριβές και η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα. Και αυτό πρέπει να το αναλογιστούν και οι ίδιοι οι πολίτες» κατέληξε. 

Σχετικό βίντεο: https://youtu.be/lzsxzVrdWpc


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background