Ο Σπύρος Πνευματικός στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Written by on 15 Αυγούστου 2019

 

Στην καταστροφική φωτιά στην Εύβοια και την ανάγκη ενός νέου εθνικού σχεδιασμού αντιμετώπισης των πυρκαγιών με έμφαση στην πρόληψη αναφέρθηκε ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Πνευματικός στην εκπομπή Online στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Αυγούστου.

Ο κ. Πνευματικός, που βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς την Τρίτη, μίλησε για το θλιβερό μέγεθος της καταστροφής και έκανε ένα σύντομο απολογισμό της κατάστασης, εξαίροντας την ετοιμότητα, την άμεση κινητοποίηση και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν οι αρμόδιες αρχές και οι εθελοντές.

Μίλησε, ακόμα, για το πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος που θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα, τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην πρόληψη και στην οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε την ενίσχυση και στήριξη των εθελοντών δασοπυροσβεστών με μέσα και πόρους από την Πολιτεία, οι οποίοι, όπως είπε, δουλεύουν ήδη πολύ σκληρά σε τοπικό επίπεδο στην Εύβοια αλλά και σε όλη την Ελλάδα, κυρίως με δικά τους έξοδα. 

Μεταξύ άλλων, ζήτησε την εκπόνηση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για τη δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας στα δάση, ακόμα και στα δάση Natura, πάντα όμως σε συνεργασία με τους αρμόδιους εθνικούς και ευρωπαϊκούς περιβαλλοντικούς φορείς. «Θα πρέπει να πάψουμε να ‘στοιχειωνόμαστε’ από το φόβο να μην κάνουμε την παραμικρή ζημιά στο δάσος, θυσιάζοντας τελικά όλο το δάσος» είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ζήτησε την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τους εμπρηστές ενώ, τέλος, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα παιδιά ώστε να μαθαίνουν από μικρή ηλικία να αγαπούν τη φύση, το δάσος και τα ζώα

Ο Σπύρος Πνευματικός στον ΣΚΑΙ

Χρειαζόμαστε ένα νέο πλαίσιο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών με έμφαση στην πρόληψη, μέσα από τη στήριξη των τοπικών εθελοντών δασοπυροσβεστών, την πυροπροστασία και στις περιοχές Natura σε συνεργασία με περιβαλλοντικούς φορείς, την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τους εμπρηστές και την περιβαλλοντική εκπαίδευση, ώστε τα παιδιά μας να μάθουν από μικρά να αγαπούν το δάσος, τη φύση και τα ζώα.Σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ – SKAI #Εύβοια

Gepostet von Σπύρος Πνευματικός – Spiros Pnevmatikos am Donnerstag, 15. August 2019

 


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background