Ο Σπύρος Πνευματικός στα Ψαχνά για την Παρέλαση

Written by on 28 Οκτωβρίου 2019

Σήμερα είχα την τιμή να παραβρεθώ με την οικογένειά μου στην λαμπρή μαθητική παρέλαση στα Ψαχνά.

Η 28η Οκτωβρίου είναι μέρα τιμής και εθνικής υπερηφάνειας για την πατρίδα μας. Τιμούμε το μεγάλο «Όχι» του λαού μας απέναντι στις δυνάμεις του κατακτητή, το «Όχι» απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό.

Τιμούμε το γεγονός που καταξίωσε την παρουσία του ελληνικού λαού στον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο χώρο.
Αυτή είναι η κληρονομιά που μας άφησαν οι ήρωες του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης.

Στα βουνά της Αλβανίας οι Έλληνες υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας, αλλά και το σύνολο των προγονικών μας αξιών. Δεν άφησαν στιγμή το ελληνικό πνεύμα να σιγήσει. Απέδειξαν στην ανθρωπότητα ότι η υπεροχή ανήκει σ’ εκείνους που αψηφούν κάθε απειλή και κίνδυνο για να υπερασπιστούν ιδανικά κι αξίες.

Σήμερα, 79 χρόνια μετά, η ανάγκη για εθνική ενότητα και πίστη σε αρχές και αξίες φυσικά και εξακολουθεί να είναι επίκαιρη. Κάθε γενιά καλείται να πει τα δικά της μεγάλα «ΟΧΙ». Η ελευθερία και η δημοκρατία μπορεί να μην απειλούνται πια από το φασισμό και το ναζισμό. Ο αγώνας όμως των νέων μας σήμερα είναι ενάντια σε διαφορετικές και πιο αδιόρατες απειλές. Είναι αγώνας ενάντια στις ηθικές και αξιακές εκπτώσεις, ενάντια στην αναξιοκρατία και την αναξιοπιστία που σκεπάζουν τα όνειρα τους.

Όλοι μαζί, η πολιτεία, οι γονείς, οι δάσκαλοι έχουμε υποχρέωση και καθήκον να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, στο μέλλον της Ελλάδας μας που δίνει τον δικό της αγώνα και να εγγυηθούμε ένα μέλλον ισότητας, δικαιοσύνης, αξιοκρατίας και ευκαιριών. Ένα μέλλον ανοιχτών οριζόντων.

Ο σημερινός εορτασμός μας θυμίζει κάτι πολύ σπουδαίο. Ο κάθε στόχος, όσο δύσκολος κι αν είναι, μπορεί να επιτευχθεί. Αρκεί να υπάρχει το σθένος, η θέληση και η πίστη. Ας μην φοβόμαστε λοιπόν να βάζουμε υψηλούς στόχους. Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να τους πετύχουμε.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background