Ο νέος Περιφερειάρχης, ο κ. Σπανός θα συνεχίσει το σημαντικό έργο του κ. Μπακογιάννη με την ίδια επιτυχία

Written by on 19 Ιουλίου 2019

Στα γραφεία της Π.Ε.Δ., στη Λαμία, συνεδρίασε την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας με τη συμμετοχή του νυν Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Μπακογιάννη και του νεοεκλεγμένου Περιφερειάρχη, κ. Σπανού.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος, αφού καλωσόρισε τον νυν και τον νέο Περιφερειάρχη καθώς και τα Μέλη του ΔΣ, τους απηύθυνε τις ευχαριστίες του για την άψογη συνεργασία τους και αναφέρθηκε στα βασικότερα θέματα στα οποία συνεργάστηκε η ΠΕΔ με την Περιφέρεια κατά την περίοδο 2014-2019: «Κύριοι συνάδελφοι, ήμασταν ενωμένοι και πετύχαμε. Υπερβήκαμε κομματικές και ιδεολογικές γραμμές, βάλαμε στην άκρη τα όποια τοπικιστικά συμφέροντα και εργαστήκαμε σκληρά για την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών και την αναβάθμιση των Δήμων μας.

Δεν θα είχαμε την ίδια επιτυχία ως Π.Ε.Δ. ή ως Δήμοι αν δεν είχαμε την πλήρη αρωγή του Περιφερειάρχη μας, του κ. Μπακογιάννη, τον οποίο και νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς. Συνεργαστήκαμε σε μια σειρά από θέματα όπως η αντιμετώπιση της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας, όπου καταφέραμε να πολλαπλασιάσουμε τους πόρους που κατευθύνθηκαν στην Περιφέρειά μας. Για τη διεκδίκηση ίδρυσης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, όπου πραγματοποιήσαμε μια σειρά από συναντήσεις με τον Υπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλα σημαίνοντα πρόσωπα, εκπονήσαμε μελέτη με ακαδημαϊκά κριτήρια, διοργανώσαμε ημερίδες και προβήκαμε σε πλήθος άλλων ενεργειών.

Η προσπάθεια δεν στέφθηκε με επιτυχία, ωστόσο αφήσαμε σημαντική παρακαταθήκη για να συνεχιστεί αυτή η διεκδίκηση και να αποκτήσει η Στερεά το Πανεπιστήμιο που της αξίζει και δικαιούται. Εξασφαλίσαμε με συντονισμένες ενέργειες 8 εκ. € για τη χρηματοδότηση έργων συντήρησης αγροτικής οδοποιίας, που ήταν το μοναδικό πρόγραμμα αυτού του είδους στη χώρα. Συνεργαστήκαμε για την κάλυψη όλων των περιοχών της Στερεάς Ελλάδας με το τηλεοπτικό σήμα των περιφερειακών και τοπικών σταθμών και ήδη το πρόβλημα έχει λυθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Γενικά ήμασταν πάντα σε ανοικτή γραμμή και σε πλήρη ευθυγράμμιση σε όλα τα θέματα και γι’ αυτό και είχαμε αυτά τα αξιόλογα αποτελέσματα. Είμαι σίγουρος ότι και ο νέος Περιφερειάρχης, ο κ. Σπανός θα συνεχίσει το σημαντικό έργο του κ. Μπακογιάννη με την ίδια επιτυχία. Όπως είμαι επίσης σίγουρος ότι ο κ. Σπανός γνωρίζει καλά ότι το μυστικό για την επιτυχία της Περιφέρειας είναι η στενή συνεργασία και η ύπαρξη κλίματος εμπιστοσύνης με τους Δήμους. Αυτό οικοδομήσαμε με τον κ. Μπακογιάννη και σε αυτή τη δοκιμασμένη συνταγή θεωρώ ότι θα πρέπει να στηριχθείτε κι εσείς. Δεδομένου ότι εγώ αποχωρώ από την αυτοδιοίκηση, ευκαιρίας δοθείσης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους τους Δημάρχους και τα Μέλη του Δ.Σ. για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους στόχους που θα θέσετε για την νέα περίοδο».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κ. Υπερήφανος παραχώρησε τον λόγο στον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στο πρόσωπο του Προέδρου και στην αποτελεσματική και στενή συνεργασία, την οποία είχαν αναπτύξει, ενώ πρόσθεσε: «Δώσαμε πολλές μάχες για τη Στερεά και τις περισσότερες τις κερδίσαμε. Υπερβήκαμε τις αρμοδιότητές μας και διεκδικήσαμε επιπλέον χρηματοδότηση για το καλό του πολίτη. Το καταφέραμε 338 φορές, όσα είναι και τα έργα που εξασφαλίσαμε και θεωρούνται εκτός των αρμοδιοτήτων μας. Είμαστε υπερήφανοι για τα όσα πετύχαμε, αλλά είναι άλλα τόσα που πρέπει να γίνουν για να έχουμε τη Στερεά που ονειρευόμαστε».

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν τα Μέλη του ΔΣ και οι Δήμαρχοι που παρευρέθησαν εξαίροντας τη συνεργατική κουλτούρα που αναπτύχθηκε μεταξύ Α και Β βαθμού αυτοδιοίκησης στη Στερεά Ελλάδα. Συμφώνησαν δε ότι η περιφερειακή συνείδηση και το πνεύμα αλληλοϋποστήριξης που έχουν αναπτυχθεί, αποτελούν κεκτημένο· ένα κεκτημένο, το οποίο θα πρέπει να διατηρηθεί.

Τον κύκλο της συζήτησης έκλεισε ο νέος Περιφερειάρχης, κ. Σπανός, ο οποίος αφού έκανε μια αναδρομή στην εξαιρετική συνεργασία που είχε με τους Δήμους της Εύβοιας ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε: «Περιφέρεια και Δήμοι είμαστε εταίροι κι όχι ανταγωνιστές. Η Περιφέρεια με τον Κώστα Μπακογιάννη πήγε μπροστά, κέρδισε μάχες. Ο Περιφερειάρχης αφήνει σημαντική παρακαταθήκη. Πλέον το σημείο εκκίνησης είναι πολύ πιο ψηλά από αυτό του 2014. Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία και σας καλώ να συνεργαστούμε το ίδιο καλά και κατά τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο».

Στο τέλος της συνεδρίασης το σύνολο τον συμμετεχόντων συνεχάρησαν θερμά τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχο Ορχομενού, κ. Λουκά Υπερήφανο, ο οποίος ως γνωστόν έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από τον χώρο της αυτοδιοίκησης και τον Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος σύντομα αναλαμβάνει τη θέση του ως Δήμαρχος Αθηναίων, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν και τα αποτελέσματα που πέτυχαν προς όφελος των όλων Στερεοελλαδιτών.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background