Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Written by on 7 Ιανουαρίου 2021

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τηρουμένων των μέτρων αποφυγής διασποράς του νέου κορωνοϊού covid-19, εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην πόλη της Χαλκίδος, την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021.

Επίκεντρο του εορτασμού υπήρξε ο Ναός του Αγίου Νικολάου, στην Παραλία της Χαλκίδος, όπου ο Όρθρος της Εορτής, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέσθηκαν, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων των Εφημερίων του Ι. Ναού Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα-Γραμματέως της Ι. Μητροπόλεως και του Πρωτ. Ηλία Αγιαννίτη-Προϊσταμένου της Ενορίας.

Μετά την τέλεση του Μεγάλου αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε προς όλους, να μας χαρίσει ο Θεός τη δύναμη να διαφυλάξουμε το μεγάλο αγαθό της ελευθερίας, το τόσο πολύ παρεξηγημένο, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται με τη μορφή της ασυδοσίας και γίνεται καταστροφικό. Να θυμόμαστε ότι ελεύθερος είναι ο άνθρωπος που δεν υποδουλώνεται στα πάθη του, αλλά έχει αφέντη του, κύριό του, οδηγό του και εμπνευστή του τον Χριστό. Αυτός είναι που μας ελευθερώνει και να προσέξουμε ότι ο διάβολος και οι επηρεαζόμενοι από αυτόν άνθρωποι την ελευθερία μας επιβουλεύονται, προσποιούμενοι πως ό,τι κάνουν είναι για το καλό μας.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμασιώτατα οι Ιεροψάλτες του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Σιμιτζής και κ. Δήμος Τσίμπος.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background