Μητροπολίτης Χαλκίδoς: Στα Ψαχνά τέλεσε θεία λειτουργία

Written by on 9 Μαρτίου 2020

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-ιεροκήρυκα και Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ψαχνών, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην τέλεση της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς τους αναφερθέντες Κληρικούς και  τους Οικον. Εμμανουήλ Νταλλαρή-οικείο Εφημέριο και Πρεσβ. Δημήτριο Κορόζη-Εφημέριο Μίστρου.

Στην Προηγιασμένη ήταν παρών και Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς και πολλοί ευσεβείς ενορίτες με τα παιδιά τους.

Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο πνευματικού καταρτισμού αναφερόμενος στο βίο, το μαρτύριο και στο παράδειγμα των Αγ. Τεσσαράκοντα και τόνισε ότι εμείς οι πιστοί βασιζόμαστε στους υπέρ Χριστού πόνους και άθλους των Αγίων Μαρτύρων, που τους καθιστούν εύγλωττους πρεσβευτές προς τον Θεό για εμάς. Ευχαρίστησε  τους προσελθόντες πιστούς, που συμμετείχαν στην λατρευτική αυτή ευκαιρία που πραγματοποιήθηκε στην Ενορία τους.

Όλη η Ιερά Ακολουθία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μ. Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background