Μεγάλη οικολογική καταστροφή στην Εύβοια

Written by on 14 Αυγούστου 2019

Tο μαύρο τοπίο στην κεντρική Εύβοια αποκάλυψε το πρώτο φως της μέρας, ανάμεσα σε Ψαχνά, Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, σε μια μοναδική πευκόφυτη δασωμένη περιοχή που λίγο πριν ήταν καταφύγιο της άγριας φύσης.

Η οικολογική καταστροφή είναι μεγάλη ωστόσο υπάρχει και μία ανακούφιση καθώς διασφαλίστηκε η ανθρώπινη ζωή.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις την ίδια στιγμή δίνουν την δική τους μάχη από το έδαφος και τον αέρα για να περιορίσουν τα περιφερειακά μέτωπα που απειλούν να επεκταθούν.

Το μόνο ενεργό μέτωπο από το ξημέρωμα που υπάρχει είναι στην περιοχή προς το χωριό Σταυρός κοντά στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ όπου εκεί η φωτιά καίει ένα συμπαγές δάσος με κατεύθυνση προς το χωριό Σταυρός από το οποίο απέχει περίπου στα 2 χιλιόμετρα.

προληπτικά Το συγκεκριμένο χωριό έχει εκκενωθεί από τη χθεσινή μέρα , ωστόσο υπάρχουν χαράδρες ενδιάμεσα όπου τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να πλησιάσουν με συνέπεια το μέτωπο της φωτιά να συνεχίζει την καταστροφική του πορεία.

δυσχεραίνουν τις ρίψεις των πιλότων Παράλληλα οι πυκνοί καπνοί των πυροσβεστικών αεροπλάνων και των ελικοπτέρων που με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού.

Στο σημείο αυτό έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες κυρίως των αεροσκαφών καθώς είναι δύσβατη και απροσπέλαστη η περιοχή και δεν μπορούν να την πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις. Εκείνο που βοηθά σ’ αυτή τη φάση είναι ότι έχουμε άπνοια στην περιοχή με αποτέλεσμα η δράση των πυροσβεστικών μέσων να είναι εμφανής τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα ενεργά μέτωπα περιφερειακά της φωτιάς.

Ακόμα και στις 3 τα ξημερώματα όταν η φωτιά έφτασε μέχρι τα Ψαχνά όπου βρήκε μπροστά της μία αντιπυρική ζώνη την οποία είχαν προλάβει να ανοίξουν τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ, βρήκαν την ευκαιρία ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το συγκεκριμένο μέτωπο αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Λίγο αργότερα το ίδιο μέτωπο έστρεψε νότια προς το χωριό Τριάδα και φάνηκε στην αρχή να είναι ιδιαίτερα απειλητικό.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background