Κώστας Μαρκόπουλος : “ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

Written by on 3 Δεκεμβρίου 2020

Ο Κώστας Μαρκόπουλος σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης  επισημαίνει το πόσο σημαντική είναι για την Ελλάδα η ερχόμενη διάσκεψη κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης !!!!!!

 

  Στην επερχόμενη Διάσκεψη κορυφής της ΕΕ πρέπει να αποδειχθούν δύο πράγματα:
  1. Ότι η ΕΕ πράγματι στηρίζεται σε αρχές και αξίες, ότι αντιστέκεται σε πολεμοχαρείς ηγέτες τύπου Ερντογάν, ότι υπερασπίζεται τον Ευρωπαϊκό χώρο και τα σύνορα του και κυρίως ότι στηρίζει και επενδύει στην Ελλάδα η οποία για το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον έχει υποστεί 10 χρόνια ύφεσης (για να στηρίζει η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Οικονομίας), υποχώρησε στο ζήτημα των Σκοπίων (για την ομαλοποίηση της κατάστασης στα Βαλκάνια), μετατράπηκε σε αποθήκη ψυχών (για να λειτουργήσει σαν φυσικός φραγμός στην προώθηση τους στην κεντρική Ευρώπη κλπ κλπ
  2. Ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει την δύναμη να δείξει την δυσαρέσκειά της με όλους τους τρόπους αν δεν υπάρξουν κυρώσεις στην Τουρκία η αν δεν υπάρχει απόφαση για αναστολή εξαγωγών οπλικών συστημάτων προς αυτήν από μέλη της ΕΕ.
Υπάρχουν κρίσιμες στιγμές στην πολιτική και διπλωματική ιστορία που απαιτείς, δεν επαιτείς. Μέχρι τώρα η πολιτική κατευνασμού προς την Τουρκία έχει αποτύχει παταγωδώς. Και ο χρόνος που κερδήθηκε για να χτιστούν συμμαχίες, δυστυχώς δημιούργησε τετελεσμένες καταστάσεις που δεν μας ευνοούν. Τολμώ να πω ότι ακόμα και ο άξονας με την Κύπρο δείχνει να ταλανίζεται από πιέσεις και περίεργους αλληθωρισμούς. Ομοίως ο άξονας Γαλλία Κύπρος Ισραήλ και Αίγυπτος δεν έχει “δέσει” όπως θα έπρεπε ώστε να λειτουργήσει σαν ισχυρός διπλωματικός μοχλός πίεσης στην ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή συμπαράσταση δεν μας αρκεί στα λόγια. Είναι η ώρα για έργα και αποφάσεις. Η Ευρώπη είναι σε κρίση ενότητας η μάλλον είναι σε κρίση αμφισβήτησης της “γερμανικής ορθότητας” . Πολωνία και Ουγγαρία επιμένουν στο βέτο στα οικονομικά, η Βουλγαρία επιμένει στο βέτο στην είσοδο των Σκοπίων, είναι μεγάλη ευκαιρία να σταθούμε όρθιοι με απαιτήσεις που κανείς ως τώρα δεν έχει αμφισβητήσει. Απλά τις προσπερνούν με προφορικές στηρίξεις χωρίς βαρύ περιεχόμενο.
Οι πρόσφατες δηλώσεις Δένδια για την στάση της Γερμανίας ήταν άριστες και κατέδειξαν ότι η βασ σοφίας έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει. Είμαι σίγουρος ότι και το Μαξίμου αντιλαμβάνεται εξίσου.
Το ζήτημα είναι να πετύχουμε τον στόχο. Αλλά και κάτι άλλο. Αν δεν το επιτύχουμε να ξαναδούμε την τακτική μας και τις δεσμεύσεις μας με άλλο πρίσμα.

96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background