Η Ρεθυμνιώτισα που τίμησε το Δήμο Ωρωπού σε όλο τον πλανήτη

Written by on 24 Δεκεμβρίου 2020

Αναστασία Κατσούγκρη: Αφιερωμένο το βραβείο στα παιδιά μας

H διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου στο Πολυδένδρι Αττικής Αναστασία Κατσούγκρη είναι η πρέσβειρα των Έλληνων Εκπαιδευτικών τιμώντας τον τόπο της και το Δήμο Ωρωπού σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πολυβραβευμένη εκπαιδευτικός επιλέχθηκε από την πολυεθνική εταιρεία BIC Global μεταξύ των 10 κορυφαίων εκπαιδευτικών από όλο τον πλανήτη για την προσφορά της με βάση το πλούσιο βιογραφικό της έργο και τη μεγάλη προσφορά της στην γενική και ειδική  αγωγή  στηρίζοντας την δημόσια  εκπαίδευση.

«Είμαι πολύ συγκινημένη»
«Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη για αυτή την διάκριση σε μια δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας. Είναι αφιερωμένη αυτή η διάκριση σε όσους μου έχουν συμπαρασταθεί, στους μαθητές μου, στους  γονείς και στους συναδέλφους μου αλλά και στη μνήμη του ξεχωριστού   συναδέλφου μου πρώην Σχολικού  Σύμβουλου  Εμμανουήλ Κουμπιά που έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον Οκτώβρη» , δήλωσε η Αναστασία Κατσούγκρη και συμπλήρωσε: «Να σας πω την αλήθεια αρχικά δεν είχα συνειδητοποιήσει τη σημασία της διάκρισης αλλά κάθε μέρα που περνάει και βλέπω το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει δείξει η συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και τα υψηλά κριτήρια που είχαν τεθεί για του  χιλιάδες υποψηφίους  από όλο τον κόσμο, αρχίζω και το συνειδητοποιώ».
«Ευχαριστώ τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη»
Τα δώρα θα είναι για όλα τα παιδιά και τους συναδέλφους μου ενώ προετοιμάζουν και ειδική τελετή  όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν,  ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης θα παραλάβει το χρηματικό έπαθλο που θα δοθεί στο Δήμο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κο Γιασημάκη αλλά και τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κο Νίκο Λούπη που με έχουν βοηθήσει και με έχουν υποστηρίξει σε ότι έχω χρειαστεί. Είναι μια μεγάλη στιγμή για τον τόπο μας είναι μεγάλη στιγμή για το Δήμο μας για το Σχολείο μας  και τα παιδιά μας».
Δέκα χρόνια προσφοράς σε Συκάμινο, Πολυδένδρι
Η Αναστασία Κατσούγκρη αφιέρωσε 6 παραγωγικά χρόνια της καριέρα της στο δημοτικό σχολείο Συκαμίνου αφήνοντας πλούσιο έργο ενώ τα 4 τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει το σχολείο του Πολυδενδρίου σε ένα πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης. Είναι η μοναδική Ελληνίδα εκπαιδευτικός και η μοναδική στην Ευρώπη που απέσπασε αυτή τη διάκριση για το 2020 τιμώντας το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας στην Ελλάδα. Οι λοιπές διακρίσεις δόθηκαν σε δύο γυναίκες εκπαιδευτικούς από τις ΗΠΑ, σε δύο γυναίκες εκπαιδευτικούς από την Βραζιλία, σε μία Τουρκάλα, σε μία Αυστραλή, σε δύο εκπαιδευτικούς από την Ουγκάντα και την Αιθιοπία και σε έναν εκπαιδευτικό από την Ινδία. Η διάκριση ανακοινώθηκε και επίσημα στην Αναστασία Κατσούγκρη και συνοδεύεται χρηματικό ποσό 5.000 Ευρώ για το Δημοτικό Σχολείο  Πολυδενδρίου   αλλά και πλούσια δώρα προς τα παιδιά του σχολείου και  στους συναδέλφους  της εκπαιδευτικούς.

Από τις Κουρούτες Ρεθύμνου

Με καταγωγή από τις Κουρούτες ένα ορεινό χωριό  του νομού Ρεθύμνου, αφιέρωσε τη ζωή της στην εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, με  Πτυχίο και στην Ειδική Αγωγή, με Εξειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες , με Μεταπτυχιακό τις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση, μέλος της ερευνητικής ομάδας στάθμισης εργαλείων ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών του Πανεπιστημίου Πατρών, Μέντορας για ένταξη παιδιών με Αυτισμό στο Τυπικό Σχολείο, Επιμορφώτρια  σε Σεμινάρια και στο ΙΕΠ,  με πλήθος συμμετοχών με εισηγήσεις σε συνέδρια και πολυετή υπηρεσία στα ειδικά σχολεία, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια ο Δήμος Ωρωπού έχει την τιμή να την έχει διευθύντρια σε δύο σχολεία της, στο Συκάμινο και στο Πολυδένδρι.

Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ
Συγγραφέας ή ίδια έχει γράψει το πρώτο παραμύθι για τυφλά παιδιά στην Ελλάδα « Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ ταξιδεύουν στον χρόνο» το οποίο είναι ένα ταξίδι στον Κυκλαδικό Πολιτισμό μεταφράστηκε κα σε  γλώσσα βλεπόντων με εικονογράφηση της Αλεξάνδρα Τσόλκα, απτό τις Εκδόσεις Ιβίσκος  που είναι και στο Μουσείο Γουλανδρή Κυκλαδικής Τέχνης. Έχει γράψει   δύο οδηγούς για το ΙΕΠ έναν για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και έναν για τον Αυτισμό που δόθηκαν στα σχολεία. Έχει γράψει επίσης ένα άλλο βιβλίο για τον Αυτισμό,  «Εκπαιδεύοντας ένα παιδί με Αυτισμό στο Τυπικό Σχολείο και την Οικογένεια» από τις εκδόσεις Συμμετρία και ένα βιβλίο «ΜΜΕ και αναπηρία Προκαταλήψεις και κοινωνικά στερεότυπα»  Είναι προς έκδοση  το επόμενο παραμύθι της «Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ στα Μινωικά Παλάτια»  και θα ακολουθήσουν σειρά παραμυθιών με τους δύο ήρωες που θα  ταξιδεύουν τα παιδιά κάθε φορά σε διαφορετικούς πολιτισμούς.

Γιασημάκης: Αποτελεί πηγή έμπνευσης

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης είπε για την διάκριση της Αναστασίας Κατσούγκρη: «Είναι τιμή για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας να έχει εκπαιδευτικούς με το επίπεδο και την προσφορά της Αναστασίας Κατσούγκρη. Ως δήμαρχος Ωρωπού είμαι διπλά περήφανος που η τεράστια αυτή διεθνή διάκριση έρχεται σε σχολείο του Δήμου μας και στα παιδιά της κοινότητας μας. Την συγχαίρω δημοσίως. Αποτελεί παράδειγμα μίμησης για όλους μας και πηγή έμπνευσης  για την εκπαιδευτική κοινότητα που σε δύσκολες ώρες και συνθήκες μεταλαμπαδεύει τη γνώση και τις αξίες στα παιδιά μας».

Το μήνυμα του μίστερ BIC
H εταιρεία BIC ιδρύθηκε πριν από 60 χρόνια με έδρα το Παρίσι και είναι παγκόσμιος ηγέτης σε προϊόντα γραφικής ύλης, αναπτήρες, ξυριστικά και διαφημιστικά προϊόντα. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 1.600 βιογραφικά από όλο τον κόσμο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την πρόταση υποψηφιότητας έκανε τυχαία ένας γονέας του σχολείου στο Πολυδένδρι. Τα μεγάλα δώρα στους μαθητές και στο Δήμο Ωρωπού θα δοθούν σε ειδικά εκδήλωση εντός του 2021 και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας. Μέχρι τότε όμως, η BIC ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε. που αντιπροσωπεύει την εταιρεία στην Ελλάδα μοιράζει αυτές τις ημέρες δώρα και γραφική ύλη στα παιδιά στους εκπαιδευτικούς όχι μόνο στο Σχολείο του Πολυδενδρίου αλλά και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ωρωπού.

96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background