Για την επούλωση των πληγών απαιτείται κινητοποίηση φορέων και πολιτών , καθώς και συσπείρωση ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων.

Written by on 17 Αυγούστου 2019

Με δεδομένη την οριοθέτηση της φωτιάς, θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη στους πυροσβέστες και τους εθελοντές για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν, υπό αντίξοες συνθήκες, για να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή και περιουσία, για να περιορίσουν την περιβαλλοντική καταστροφή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης επέδειξαν ηρωισμό και αυταπάρνηση, αντιμετωπίζοντας την πύρινη λαίλαπα. Μέχρι τώρα, όπως είχαμε υποχρέωση, ήμασταν κοντά στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας, βιώνοντας τον πόνο και την απόγνωση. Από σήμερα, θα πρέπει να προγραμματίσουμε δράσεις για την ενίσχυση της πληγείσας περιοχής και την αποκατάσταση του οικοσυστήματος.
Ωστόσο, για να επουλώσουμε τις πληγές της πυρκαγιάς θα πρέπει να κινητοποιηθούν και να συσπειρωθούν φορείς, πολίτες και ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, που στα πλαίσια και εθελοντικών δράσεων, θα συνδράμουν στην αναγέννηση  και θωράκιση αυτού του πανέμορφου δάσους.

96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background