Έξι Αρχιερείς στη Χαλκίδα για την λαμπρή γιορτή της Αγίας Παρασκευής (φωτό)

Written by on 29 Ιουλίου 2019

Η πόλη της Χαλκίδος, με λαμπρότητα και ευλάβεια, γιόρτασε την προστάτιδα και πολιούχο της, Αγία Παρασκευή, το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου. Χιλιάδες πιστών συνέρρευσαν στον ιστορικό ιερό ναό της πολιούχου για να προσκυνήσουν το θαυματουργό και ιερό της Εικόνισμα.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 25 Ιουλίου, στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Παρόντες ήταν ακόμη οι Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλος και Χαλκίδος Χρυσόστομος.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας στους δρόμους της Χαλκίδας, με στάση στο στρογγυλό της παραλίας, για την καθιερωμένη δέηση. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 το πρωί, με τη συμμετοχή πλήθους χριστιανών, εψάλη ο Όρθρος, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ακλολούθησε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background