Έλενα Βάκα: Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει θέσει ως στόχο την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην τοπική μας κοινωνία

Written by on 8 Μαρτίου 2020

Ακολουθεί μήνυμα της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

  Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου τιμούμε τη γυναίκα και τους αγώνες της για την κατοχύρωση της ουσιαστικής ισότητας και ισοτιμίας και τη δημιουργία ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων των δύο φύλων.

Ο Δήμος Χαλκιδέων τιμώντας και αναγνωρίζοντας τη διαχρονική προσφορά των γυναικών για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική πρόοδο, μέσα από τις διεκδικήσεις τους και τον καθημερινό απαιτητικό πολλαπλό τους ρόλο, έχει θέσει ως στόχο την ενίσχυση της θέσης τους στην τοπική μας κοινωνία, την υποστήριξη των δημιουργικών δυνατοτήτων τους και την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύουμε τις παροχές του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου, επεκτείνουμε τη δράση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, υποστηρίζουμε τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και πραγματοποιούμε δράσεις για την προστασία της υγείας τους. Επιπλέον, πρόκειται άμεσα να προβούμε στη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές του Δήμου και να εκπονήσουμε σχέδιο δράσης για το λόγο αυτό.

Προχωρώντας σε μια συμβολική κίνηση, με αφορμή την επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας, η Αντιδημαρχία Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων προσφέρει δωρεάν εκτίμηση ηλεκτροκαρδιογραφήματος σε όσες γυναίκες επιθυμούν. Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στο Κέντρο Υγείας Χαλκίδας, στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας (πρώην ΙΚΑ), κατά τις ώρες 10:00 με 14:00 και 17:00 με 20:00.

Η στήριξη όλων των γυναικών δημοτών, ως πλήρως ισότιμα μέλη της τοπικής κοινωνίας, αποτελεί χρέος μας.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background