Δημιουργείται ίδρυμα για τη διάσωση των σκυριανών αλόγων

Written by on 21 Οκτωβρίου 2022

Υπάρχουν κι αυτές οι ειδήσεις που σε κάνουν να χαμογελάς μέσα στη μαυρίλα της καθημερινότητας. Και είναι ίσως πιο σημαντικό να αναλαμβάνεις πρωτοβουλία για να σώσεις ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, από το να συγκρούεσαι με τους πολιτικούς αντιπάλους ανέξοδα και χωρίς κανένα κέρδος για τον τόπο.

Αυτό σκέφτηκε η Σοφία Νικολάου, η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Εύβοιας, όταν έριξε την ιδέα για να δημιουργηθεί ένα δίκτυο προστασίας του σκυριανού αλόγου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

Ένα άλογο που δεν είναι καθόλου τυχαίο, αλλά που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και τμήμα του μοναδικού, εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει το πανέμορφο νησί της Σκύρου.

Η κ. Νικολάου απευθύνθηκε στο φίλο της, επιχειρηματία από το χώρο της ανακύκλωσης και ιδιοκτήτη του ομίλου VKC, κύριος Βασίλη Καρατσώλη και στον επιχειρηματία Χρήστο Καραγιάννη  και τους ζήτησε να… βάλουν πλάτη για να οργανωθεί μια εκδήλωση στη Σκύρο.

Ο κ. Καρατσώλης και οι υπόλοιποι αμέσως κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι να πάρει σάρκα και οστά η ιδέα της κ. Νικολάου.

Η VKC ανέλαβε χορηγός της εκδήλωσης που έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι στη Σκύρο, μια εκδήλωση που αγκαλιάστηκε από τον δήμαρχο, Νίκο Μαυρίκο και τις τοπικές αρχές.

Αλλά επίσης σημαντικό ότι αγκαλιάστηκε από τον κύριο Βασίλη Κικίλια, τον πρώτο υπουργό Τουρισμού που επισκέφτηκε τη Σκύρο. Ο κ. Κικίλιας υποσχέθηκε να βοηθήσει τόσο την πρωτοβουλία για τη διάσωση του σκυριανού αλόγου όσο και την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Η έκπληξη έγινε από τον κ. Καρατσώλη ο οποίος ανακοίνωσε ότι ήρθε σε επαφή με δίκτυο επιχειρηματιών και θα προχωρήσει η δημιουργία Ιδρύματος Διάσωσης του σκυριανού αλόγου. Ένα δίκτυο που θα συμβάλλει οικονομικά για τουλάχιστον την επόμενη δεκαετία, ώστε οι φάρμες που υπάρχουν στο νησί, να έχουν τα απαραίτητα για να διατηρήσουν το σκυριανό άλογο και να αυξήσουν τον πληθυσμό του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σκυριανό άλογο έχει τουλάχιστον 2.000 χρόνια παρουσίας στο νησί, κάτι που όπως δήλωσε και η κ. Νικολάου, δείχνει την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς που κουβαλούν.


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background