ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ Ι. Ν. ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΥΒΟΕΩΝ ΑΓΙΩΝ

Written by on 5 Οκτωβρίου 2020

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020, στον Ιερό Ναό των Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, επί τη ευκαιρία της 17ης επετείου των Εγκαινίων (4 Οκτωβρίου 2003) ετελέσθη πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή δύο Αρχιερέων της Εκκλησίας μας, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου-Αρχιγραμματέως της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, Κληρικών της πόλεως, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και πολλών ευσεβών χριστιανών.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος, στην συνέχεια προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο και κήρυξε τον θείο λόγο, όπου ανέλυσε με λόγο μεστό την Αποστολική περικοπή (Β΄ Κορινθ. 6, 16-7, 1).

 Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας και μετά την τέλεση του κτητορικού μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο για την παρουσία του, όπως και όσους συνετέλεσαν στην διοργάνωση της Πανηγύρεως, με προεξάρχοντα τον Προϊστάμενο της Ενορίας Αρχιμ. Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου και το υπ΄ αυτόν Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

 Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλε θαυμάσια Χορός Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Ζαζιά-Πρωτοψάλτου του Ι. Ναού των Ευβοέων Αγίων.

 Κατά την Θεία Λειτουργία, οι προσελθόντες πιστοί είχαν και την ευκαιρία να προσκυνήσουν Ιερά Λείψανα πολλών εκ των Ευβοέων Αγίων, όπως του Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου, του Αγίου Τιμοθέου Ευρίπου, του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Αγίου Νεκταριου, του Οσίου Δαυΐδ και Ιερό ένδυμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

 


96,5 fm

Το καλύτερο ραδιόφωνο της Χαλκίδας

Current track

Title

Artist

Background